Inicio / Amateur / Raspall / ALZIRA, UN NOU I SINGULAR TEMPLE PER A LA PILOTA

ALZIRA, UN NOU I SINGULAR TEMPLE PER A LA PILOTA

El nou trinquet d’Alzira va ser inaugurat ahir en una maratoniana jornada que va fer les delícies dels incondicionals de l’esport autòcton. El recinte és modern i no va deixar indiferent a ningú ja que reuneix característiques inèdites fins a la data.

El trinquet municipal d’Alzira és un recinte cobert i pintat a la manera antiga, d’un blanc immaculat. La pista compta amb una longitud de 57’96 metres de llarg, per 9,8 d’ample (6,3 metres sense contar l’escala) i té capacitat per a al voltant de 1.300 espectadors. Podrien ser més però llavors perdrien en comoditat.

Una de les particularitats del recinte és que tots els espectadors tenen una visió completa de la pista de joc, independentment d’on es troben situades. En la resta de trinquets, en tots ells, existeix alguna zona d’ombra, per menuda que siga, que resta visió a l’espectador. Ara bé, per a guanyar en visió s’han hagut de suprimir les galeries, que es troben protegides per xarxes i cristall.

Una altra de les singularitats del trinquet és l’absència de la llotgeta de baix; semblat a Vila-real, encara que sense espectadors que puguen interrompre la trajectòria de la pilota. L’obra ha comptat amb 900.000 euros de pressupost, una quantitat sensiblement inferior a la d’altres trinquetes construïts o remodelats en els últims anys.

També els els hi que ha han costat menys diners encara que ofereixen menys prestacions tant al pilotari com a l’aficionat. Segons explica Eduardo López, president del Club de Pilota d’Alzira, el trinquet ha imitat en gran mesura a l’existent en el municipi de Bellreguard. No obstant això, també s’ha inspirat en pistes com les de Guadassuar, Massamagrell i Pelayo.

image

Inauguració. El diumenge festiu a Alzira va començar passades les 10:00 hores amb la inauguració oficial que va córrer a càrrec de l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas. Al poc es va completar la primera partida el cartell de la qual anunciava a quatre llegendes de l’escala i corda retirades des de fa temps; en concret, El Genovés i Pataques es van enfrontar a Sarasol I i Fredi.

Una vegada completada la primera partida es va realitzar un reconeixement a les principals figures que ha conegut la pilota valenciana en el seu àmbit professional. En aquest sentit cap destacar la labor realitzada pel club de pilota local ja que a Alzira es van congregar els millors de totes les èpoques tant de l’escala i corda com del raspall.

Posteriorment va arribar el torn de les figures del moment, amb Miguel i Javi que van tenir en la contra a Álvaro i Dani. Els quatre van fer les delícies dels presents encara que per moments van acusar la falta d’experiència en tan singular recinte.

La matinal a Alzira va concloure després amb altra partida, en aquest cas de raspall, en la qual també van formar diversos dels millors del moment: Waldo i Moro contra Loripet, Alberto i Coeter II. L’activitat va prosseguir de vesprada amb nombroses partides d’exhibició a raspall en la qual principalment van ser protagonistes els components de l’escola del Club de Pilota d’Alzira.

López: “No pensava que una inauguració podia ser tan emotiva”

Encara que són moltes les persones implicades en la construcció del trinquet, el gran impulsor del projecte ha estat el president del club de pilota local, Eduardo López. Una vegada superada la prova de la inauguració, López va poder relaxar-se i gaudir de la jornada. “En cap moment m’haguera imaginat que una inauguració podia ser tan emotiva. He de donar les gràcies a tots els que s’han implicat tant en la construcció del trinquet com en la inauguració”.

Per a Eduardo López, un dels moments més especials es va produir quan la pista va estar ocupada per les primeres figures d’ahir i hui tant del raspall com de la modalitat d’escala i corda. “No ha estat fàcil reunir-los a tots però veure’ls junts ha estat meravellós. Els hi ha que m’han donat les gràcies perquè han vist a companys amb els que no coincidien des de feia anys”, explica López.

Però la voluntat no és suficient per a la construcció d’un recinte que està cridat a ser emblemàtic. Ací és on entren en escena les institucions, en aquest cas l’Ajuntament d’Alzira, al capdavant del qual es troba l’alcaldessa Elena Bastidas. “La construcció d’aquest trinquet era un compromís que teníem adquirit amb l’esport de la pilota valenciana i amb el nostre club de pilota, que és dels més actius de la Comunitat Valenciana”, assenyalava.